Načini plaćanja

na koji način možete da platite usluge JKP Parking servis Smederevo

Plaćanje "SMS Porukom" na javnom parkiralištu

I korak - Ukucajte u telo poruke registarsku oznaku svog vozila i to VELIKIM slovima BEZ RAZMAKA i spcijalnih znakova.
Na primer, ukoliko je vaša registarska oznaka SD 075-ŠČ, pravilno ukucana SMS poruka treba da bude SD075ŠČ, što znači da će poruka koja bi bila SD075SC bila neispravna u vašem slučaju i da biste time platili parking za neko drugo vozilo.

II korak - Slanje SMS poruke iz prethodnog koraka ide na broj koji označava zonu parkiranja. Koliko je bitno da ispravno ukucate registarsku oznaku vozila, toliko je bitno da znate pravu zonu u kojoj je vozilo parkirano.
U zavisnoti od zone gde je vozilo parkirano SMS šatete na kratki broj i to:

  • 8661 - I zona (CRVENA ZONA)
  • 8662 - II zona (ŽUTA ZONA)
  • 8663 - III zona (ZELENA ZONA)
  • 8664 - III zona CELODNEVNA - ZELENA ZONA

III korak - Dobijate povratnu poruku sa sistema naplate da ja veš SMS prihvaćen, uplata parkiranja realizovana sa svim podacima o tome za koje vozilo u kojoj zoni i za koje vreme ste uplatili.

IV korak - Nekoliko minuta pre isteka vremena za koje ste uplatili parkiranje dobićete poruku koja vas infrmiše da ukoliko želite da nastavite parkiranje, produžite, odnosno pošaljete novi SMS sa istim sadržajem kao prethodni. U slučaju da ne želite da nastavite parkiranje, potrebno je da pravovremeno uklonite vozilo sa parkirališta na kome se nalazi i time izbegnete da vam bude izdata doplatna karta.

NAPOMENA: - Korisnici usluge plaćanja parkiranja SMS-om čije registarske oznake sadrže karaktere Č, Ć, Ž, Š, Đ, mobilne telefone moraju da podese tako da omoguće unos ovih karaktera.
Ukoliko umesto Č, Ć, Ž, Š, Đ unosite C, Z, D, DJ, na taj način parkiranje plaćate za vozilo koje na registarskoj tablici ima upravo ta slova, odnosno plaćate za tuđe vozilo. Na primer, ukoliko umesto SD075ŠČ unesete SD075SC, korisnika sa registarskom oznakom SD075SC onemogućavate da uplati ili produži parkiranje za svoje vozilo.

Plaćanje "Parking Kartom" na javnim parkiralištima

Plaćanje usluge parkiranja vozila na javnim parkiralištima možete izvršiti kupovimom PARKING KARTE. Karte izdaje i štampa JKP Parking servis Smederevo, mogu se kupiti na prodajnim mestiama sa kojima postoji ugovor o prodaji.

Na slikama ispod možete pronaći kako izgledaju parking karte po zonama i kako se pravilno popunjavaju. Obaveza korisnika parking karte je da pravilno popunjenu kartu stavi ispod vetrobranskog stakla na unutrašnjoj strani vozila kako bi rednici koji vrše kontrolu i naplatu na javnim parkiralištima imali uvid u ispravnost iste.

Plaćanje "Parking Kartom" na posebnom parkiralištu

Plaćanje usluge parkiranja vozila na posebnom parkiralištu možete izvršiti kupovimom PARKING KARTE. Kartu izdaje i štampa JKP Parking servis Smederevo, mogu se kupiti na samom ulazu u našem Info Centru.

Na slikama ispod možete pronaći kako izgleda parking karta i kako se pravilno popunjava. Obaveza korisnika parking karte je da pravilno popunjenu kartu stavi ispod vetrobranskog stakla na unutrašnjoj strani vozila kako bi rednici koji vrše kontrolu i naplatu na javnim parkiralištima imali uvid u ispravnost iste.

Prodajna mesta (za parking kartice)

Redni
broj
Naziv preduzeća
(prodajno mesto)
Adresa
prodajnog mesta
1 BRALE 026 RADOSAVA MIRKOVIĆA BB
2 MENJAČNICA BONUS J.J. VUKA KARADŽIĆA BB
3 MENJAČNICA PRESTO 17. OKTOBRA BB
4 MENJAČNICA ANDREJ 17. OKTOBRA (PIJACA)
5 MENJAČNICA PETRA PROLETERSKA 43
6 HANI MEN KARAĐORĐEVA BB
7 NAŠA MALA TRAFIKA RADOSLAVA MIRKOVIĆA BB
8 MENJAČNICA EURO DVA KARAĐORĐEVA 21
9 STIL B DOO SAVE KOVAČEVIĆA 31